Activiteiten

Trouw aan zijn opdracht de belanghebbenden op de hoogte te houden binnen de domeinen van de herstelling , de versterking en de bescherming van het beton, organiseert FEREB seminaries en neemt deel aan salons en evenementen.

Neemt deel aan onze activiteiten !

Wenst U een persoonlijke uitnodiging voor deze manifestaties te ontvangen, neem dan contact op met ons : Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.

 

= ~~~ = ~~~ =

 

 

 

 

= ~~~ = ~~~ =

30:november

 

 

                                                          

 

Seminarie met demonstraties “Bescherming van betonconstructies” – dinsdag 30 november – Brabanthal te Leuven

Beton is een sterk en duurzaam bouwmateriaal dat veelvuldige toepassingen kent. Ondanks de goede eigenschappen kan er schade optreden. Om betonschade te voorkomen en hersteld beton extra te beschermen, worden diverse producten en technieken toegepast.

Tijdens het seminarie, georganiseerd door la Confédérarion Construction Wallonne, WTCB en FEREB, laten wij u aan de hand van presentaties en praktische demonstraties kennismaken met methodes voor bescherming van betonconstructies. Dit seminarie gaat door op dinsdag 30 november van 13.00 uur tot 18.00 uur in de Brabanthal in Leuven (Brabantlaan 1 – 3001 Leuven)

 

     

Deelnameprijs:45 € + BTW voor leden (WTCB/FEREB/Confederatie Bouw Brussel/Vlaamse Confederatie Bouw) en 65 € + BTW voor niet-leden.

 U kan hier inschrijven (hier klikken)

 

13.00 uur: Onthaal

13.30 uur: Presentaties

  • Introductie: Bram Dooms ir. - Adjunct Hoofd Labo Betontechnologie WTCB
  • Methodes en technieken voor bescherming van betonconstructies: Emmanuel Cailleux - Adjunct Hoofd Labo WTCB
  • Zelfhelende afdichting van scheuren in bestaande en nieuwe betonstructure: Marc Brants – Accountmanager Basilisk
  • Waterdichting met vloeibaar kunsthars op betonnen constructies: Yves Henderick ir. - Willemen Infra
  • Passieve brandwerende bescherming van betonnen draagconstructies: Eddy Mackelbergh – Voorzitter WG structuurbescherming – Passive Fire Protection Association

 

15.00 uur: Pauze (koffie en frisdranken)

15.30 uur: Demonstraties

  • MasterSeal 7000 CR is een systeem op basis van innovatieve Xolutec™ technology voor duurzame bescherming tegen agressieve omgeving.  De hoge weerstand tegen erosie en chemicaliën, in combinatie met de scheuroverbruggende eigenschappen, biedt de ideale oplossing voor de waterdichting van installaties voor behandeling van huishoudelijk en industrieel afvalwater, biogasinstallaties, opvangbekkens in de industrie en rioolleidingen. – Master Builders Solutions
  • PMMA POLYAC BDM vloeibaar aangebrachte elastomere membranen worden gebruikt om oppervlakken te beschermen tegen chemische invloeden en tegen waterinfiltratie. Zij kunnen indien nodig gecombineerd worden met een perforatiebestendige of een berijdbare slijtlaag om het waterdichtingsmembraan te beschermen. POLYAC® BDM is - op basis van methylmethacrylaat (MMA) - een hoog reactief vloeibaar en eenvoudig aan te brengen waterdicht systeem. Na uitharding vormt het een elastisch membraan met zeer hoge duurzaamheid. Ook bij lage temperaturen. - Resiplast
  • Triflex SmartTec is een systeem voor de duurzame afdichting en bescherming van betonnen structuren.Dit kan zowel gespoten als gerold worden aangebracht en kan zelfs op vochtigere ondergronden geplaatst te worden. SmartTec kan gewapend of ongewapend zijn, afhankelijk van het type toepassing en de ondergrond waarop het wordt geplaatst - Triflex
  • Betonconstructies kunnen we beschermen met spuitmortels of spuitpleisters om de brandweerstand van de constructie te verhogen.  Tijdens deze demonstratie kijken we de  naar praktische zaken omtrent gebruik van deze producten.  We gaan dieper in op de ondergrond, de de manier van aanbrengen en het controleren van het eindresultaat. – Etex Building Performance/Promat

 

17.00 uur: netwerking (cocktail)

 

 

= ~~~ = ~~~ =

 

 

UVS/UFS organiseerde op 18 november opnieuw het Salon van de Mede-eigendom.

FEREB stond opnieuw klaar in paleis 10 van Brussels Expo om de vragen omtrent duurzaam betonherstel van syndici, mede-eigenaars en architecten te beantwoorden.

 

 

 

= ~~~ = ~~~ =

 FEREB was aanwezig bij de presentatie op 01-10-2021

 

= ~~~ = ~~~ =

 

 

 

 

 

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScpt4BuWzwJi9A_5M02MACN8hD0VfxipcQdwupYedUJzEQjIw/viewform 

 

 

= ~~~ = ~~~ =

 

 

Op 23 april jl. was FEREB samen met TRIGON Beheer & Rentmeesterschap en RENOTEC te gast op een panelgesprek georganiseerd door Appartement.tv. Thema van deze discussie was betonherstel aan gevels en terrassen van appartementsgebouwen. Via deze link kan u het panelgesprek opnieuw bekijken:

 https://cdn.flxml.eu/r-84acc9e8c62a690f5654e6418333a36013b51e01ca7a991f

 

 

 

 

= ~~~ = ~~~ =

 

 
 
 

Campagne Duurzaam betonherstel 2018 - 2020
een project met de steun van het Vlaams Agentschap voor Innoveren en Ondernemen

Fereb engageerde zich  in samenwerking met haar partners, NAV, WTCB en VCB gedurende 2 jaar voor een campagne met als doel "Duurzaam Betonherstel" te promoten.

In dit kader organiseerden wij boeiende seminaries, demonstraties, webinars en enkele interessante werfbezoeken. Daarnaast publiceerden wij een aantal technische fiches en dossiers en kwamen we geregeld in de pers.

Alle informatie hieromtrent kan u terugvinden op de website duurzaam-betonherstel.

Tot slot realiseerden wij een educatieve videofilm waarin alle elementen, nodig voor het uitvoeren van een "Duurzaam Bertonherstel", zijn weergegeven. Als voorproefje kan u de trailer van de videofilm, die begin volgend jaar in première zal gaan, nu reeds bekijken.

 

= ~~~ = ~~~ =

 

 

 

 

 

 


 

                            

In maart organiseerden wij een webinar in samenwerking met UWA omtrent "diagnose en vooronderzoek als basis van een duurzaam betonherstel". Dit webinar richte zich specifiek tot architecten en studiebureaus maar is uiteraard ook interessant voor alle andere actoren in de sector. 

 

Webinaire « Diagnostic, la base d’une réparation durable du béton » - Jeudi 11 mars de 13.30 h. à 15.00 h.

        

Au programme :

13.30 h. : Mot d’accueil par le président de l’UWA

13.35 h. : Les différentes causes des dégâts du béton – Paul Steenmans – Fereb

13.50 h. : Le diagnostic, la base d’une réparation durable du béton – Julie Pierard – CSTC

14.15 h. : Le diagnostic des dégâts du béton dans la pratique – Brice Delsaute – CRIC

14.35 h. : Questions

14.45 h. : Vidéo « La réparation durable du béton »

 

 

 

 

 

 

Je kunt de presentaties terugvinden via de link:

https://www.fereb.be/index.php/fr/?option=com_jdownloads&view=category&catid=222

 

= ~~~ = ~~~ =

 

 

 

 

 

FEREB partner van het project C-REAL van

DUBO Limburg

 

Op vrijdag 11 september 2020 ging het C-REAL-project officieel van start. In C-REAL-project bundelen kredietverlener OnestoDubolimburg en de provincie Limburg de krachten om duurzame oplossingen te ontwikkelen om de woningmarkt in Limburg – en bij uitbreiding in Vlaanderen - op grote schaal diepgaand en zo mogelijk volgens BEN-normen te renoveren. C-REAL, dat omwille van haar unieke karakter als enige project in België werd weerhouden, krijgt anderhalf miljoen euro financiële steun van het Europese Horizon 2020-fonds in het kader van Innovative Financing. Het project loopt nog tot en met augustus 2024.

 

Naast eengezinswoningen vertegenwoordigen appartementen een belangrijk aandeel in dit project. Wie appartementen zegt, denk onmiddellijk aan betonschade aan gevels, balkons en kroonlijsten. Zo kwam men snel bij FEREB terecht waar kennis en ervaring op dit vlak wordt gebundeld.

 

Samen met alle partners zal FEREB haar schouders zetten onder dit project en via haar leden potentiële klanten ondersteunen bij de diagnose, het opstellen van de herstelstrategie, het bepalen van het budget en de uitvoering van betonherstellingen.

 

Meer info hierover op https://www.dubolimburg.be/nl/aanbod/19/c-real

 

De ledenlijst van FEREB is beschikbaar op deze website.

 

= ~~~ = ~~~ =

 

 

 

 

 

 

FEREB vertegenwoordigt België in de Europese organisatie ACRP

 

 

 

FEREB werd als representatieve vereniging voor België  in het domein van de herstelling, bescherming en versteviging van beton, gevraagd om toe te treden tot ACRP. Deze nieuw opgerichte internationale associatie, met vertegenwoordigers uit alle Europese landen, heeft als doelstelling kennis en ervaring uit te wisselen. Hiervoor werden reeds drie werkgroepen opgericht: 

- WG Bruggen

- WG Maritieme constructies

- WG Technoloigie uit de industrie

Wij zijn overtuigd dat deze organisatie een grote toegevoegde waarde zal hebben voor de sector. Reden te meer voor FEREB om hier actief aan deel te nemen.

  

 

= ~~~ = 

Een terugblik op onze activiteiten van de laatste maanden

 

 

Naast de organisatie van het seminarie "Monitoring voor een duurzaam beheer van betonherstellingen" in samenwerking met VCB en WTCB dat plaatsvond in augustus, brachten wij in oktober een Franstalig webinar in samenwerking met Confédération Construction Bruxelles Capitale et Wallonie en WTCB met als thema "Produits et techniques innovants pour la réparation durable du béton".

Ook de Belgian Concrete Day 2020 was verplicht om digitaal te gaan. Uiteraard was FEREB van de partij. Onze voorzitter nam deel aan het panelgesprek en we presenteerden twee workshops waarin we het belang van "diagnose" en "opleiding" als basis voor het realiseren van een duurzame betonherstelling benadrukten.

Tot ons spijt konden enkele geplande activiteiten niet doorgaan. Zowel het "Salon van de Mede-eigendom" georgainseerd door UVS/UFS als de VME-cafés van Appartement.tv werden geannuleerd. Als alternatief werd een presentatie van FEREB opgenomen met tips omtrent betonherstelling voor syndici en eigenaars van appartementen   die vandaag nog steeds te bekijken is.

 

 

 

 

En wat zijn de plannen voor 2021 ?

 

Rekening houdend met de onzekere situatie, zullen wij ons in de eerste helft van het jaar vooral focussen op de organisatie van webinars. 

Vooreerst brengen wij begin februari de première van onze videofilm "Duurzaam Betonherstel". 

 

In het najaar hopen we dan opnieuw "live" te kunnen gaan en zetten we een seminarie en demonstraties op met als thema "betonbescherming voor het verhogen van de levensduur van betonconstructies".

 

 

 

 

 

Opleiding vormt de basis van een duurzame betonherstelling

 

Opleiding vormt de basis van een duurzame betonherstelling. Daaraan twijfelt niemand. Daarom start FEREB in samenwerking met SYNTRA Limburg vanaf februari met een basisopleiding betonherstelling.

Ook voorzien we de mogelijkheid van een gelijkaardige opleiding in samenwerking met CONSTRUFORM voor Wallonië

Deze opleiding bestaat uit een theoretisch en een praktisch gedeelte. Deelnemers die een praktische proef afleggen krijgen een attest.

Voor informatie en inschrijvingen over deze opleidingen kan u steeds bij ons terecht: Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.

 

= ~~~ = ~~~ =