Activiteiten

                                                         

22&23:november

 

 

 

FEREB informeert Syndici en mede-eigenaars over duurzame betonherstelling tijdens het Salon van de mede-eigendom – 22 en 23 november Brussels Expo

 

 

Syndici en mede-eigenaars worden vaak geconfronteerd met betonschade aan gevels, terrassen en kroonlijsten. Niet alleen de technische aspecten van een betonreparatie zijn belangrijk. Ook het financiële en de garanties op de uitgevoerde herstellingen behoeven aandacht.

FEREB informeert u graag over hoe een duurzame betonherstelling best aangepakt wordt.

Deze actie kadert in het VIS-traject ‘duurzaam betonherstel’ geïnitieerd door het Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen, in samenwerking met VCB, WTCB, NAV en FEREB.

Meer info over het VIS-traject: www.duurzaam-betonherstel.be

 

Deze Roadshows kaderen in het VISiv-traject “Nieuwe technologieën, producten en inzichten voor een duurzame herstelling van betonstructuren”, met de steun van het Agentschap Innoveren en Ondernemen. Het doel van het project is de vakkennis en de vaardigheden van de Belgische bedrijven (aannemers en architecten), actief in de sector van de betonherstellingen, te vergroten zodat een duurzaam en kwalitatief resultaat wordt verkregen.

Meer informatie over duurzame betonherstellingen vindt op www.duurzaam-betonherstel.be.

  

-----------------------------

29&30:november

 

 

FEREB lanceert tijdens een 2-daags infomoment een totaaloplossing voor duurzame en kwalitatieve betonherstelling – Oostende 29 en 30 november

Op 29 en 30 november organiseert FEREB in samenwerking met Appartement TV een technisch seminarie omtrent de verschillende aspecten van herstelling en renovatie van betonconstructies. De focus ligt hier vooral op appartementsgebouwen gelegen aan de kust waarvan de gevels en balkons heel vaak getroffen worden door schade te wijten aan de inwerking van de natuurelementen zoals zouten.

Dit project kadert opnieuw  in het VIS-traject ‘duurzaam betonherstel’ geïnitieerd door het Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen, in samenwerking met VCB, WTCB, NAV en FEREB.

Meer info over het VIS-traject: www.duurzaam-betonherstel.be

Tijdens een tweedaags seminarie dat plaatsvindt in Oostende, wil FEREB beheerders en syndici, mede-eigenaars, architecten, studiebureaus, aannemers en overheidsdiensten uitgebreid informeren omtrent de verschillende aspecten van betonherstelling en renovatie van appartementsgebouwen: oorzaken van betonschade, diagnose, hersteltechnieken, kwaliteitscertificaten, controles, financiering en garantieverzekeringen.

Op vrijdag 29 november richten we ons vooral tot de professionele partners: syndici, beheerders van gebouwen, technische diensten van steden en gemeenten, architecten, studiebureaus en aannemers.

Op zaterdag 30 november richten we ons vooral tot de eigenaars en mede-eigenaars van de gebouwen.

FEREB zal een uitgebreide toelichting geven i.v.m. procescertificatie en garanties. Hierbij wordt aandacht gegeven aan de verschillende etappes van betonherstelling die nauwkeurig moeten gevolgd worden voor de realisatie van een duurzame betonherstelling, het bekomen van een garantieverzekering en de financiering van de kosten.

Experts in betonrenovatie zullen toelichting geven omtrent de oorzaken van betonschade, de diagnose en hersteltechnieken. Vanuit de verzekeringswereld krijgt u informatie over de modaliteiten tot het bekomen van  garantieverzekeringen op de herstellingswerken.

Voor extra uitleg omtrent betonreparatieproducten toepassingen, vooronderzoek, uitvoering van herstellingen certificatie, verzekeringen en financieringsmogelijkheden kan u gedurende het hele seminarie terecht op de informatiestanden van onze partners.

Locatie: VIVES Hogeschool – Lijndraiersstraat 60 – 8500 Oostende

 

Programma vrijdag 29 november:

Onthaal: 13.00 uur tot 13.30 uur

Paul Steenmans (Fereb vzw) : 13.30 uur tot 13.45 uur
Betonherstelling bij appartementen: welke stappen moeten gezet worden voor een duurzame betonherstelling

Koen Gheysens (ABG Studiebureau): 13.45 uur tot 14.15 uur
Case study van een project aan de kust: diagnose, concept, lastenboek en betonherstel- en beschermingstechnieken

Joost Beke (Bureau voor Expertise en Architectuur): 14.15 uur tot 14.45 uur
Diagnose en valkuilen bij aanbestedingen van betonherstellingen

Pauze en bezoek standen: 14.45 uur tot 15.30 uur

Patrick Beauvois (Euracor): 15.30 uur tot 16.00 uur
Garantieverzekering op uitvoering van betonherstellingen

Wim Deleenheer (Belfius): 16.00 uur tot 16.30 uur
Financiering van betonrenovatie in het kader van mede-eigendom (VME)

 

Gratis inschrijven via: https://www.appartement.tv/agenda/oostende-betonherstelling-terrassen-gevels-dakranden/

 

Programma zaterdag 30 november 2019

Onthaal 8.30 uur – 9.00 uur

Paul Steenmans (Fereb vzw): 9.00 uur tot 9.15 uur
Betonherstelling bij appartementen: welke stappen moeten gezet worden voor een duurzame betonherstelling

Koen Gheysens (ABG Studiebureau): 9.15 uur tot 9.45 uur
Case study van een project aan de kust: diagnose, concept, lastenboek en betonherstel- en beschermingstechnieken

Joost Beke (Bureau voor expertise en Architectuur) : 9.45 uur tot 10.15 uur
Diagnose van de schade  en valkuilen bij aanbestedingen van betonherstellingen

Pauze en bezoek standen 10.15 uur tot 11.00 uur

Patrick Beauvois (Euracor): 11.00 uur tot 11.30 uur
Garantieverzekering op uitvoering van betonherstellingen

Wim Deleenheer (Belfius): 11.30 uur tot 12.00 uur
Financiering van renovatiewerken in het kader van mede-eigendom (VME)

Netwerking en bezoek standen: 12.00 uur tot 13.00 uur

 

Gratis inschrijven via: https://www.appartement.tv/agenda/oostende-betonherstelling-terrassen-gevels-dakranden/

 


=================

RECENTE REALISATIE:

 

8:oktober

 

 Spuitmortels voor een duurzame herstelling en bescherming van beton

Op 8 oktober jl. organiseerde FEREB in samenwerking met WTCB een informatienamiddag in de Universiteit van Luik met als thema “Spuitmortels voor duurzame herstelling en bescherming van beton”.

Deze infosessie kadert in het VIS-traject “Duurzaam betonherstel”, geïnitieerd door het Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen in samenwerking met VCB, NAV, WTCB en FEREB.

Meer dan 125 geïnteresseerden uit alle disciplines van de bouwsector (aannemers, architecten, studiebureaus, producenten) namen deel aan dit seminarie.

De 3 gastsprekers gaven toelichting bij de pathologie van betonschade, de verschillende hersteltechnieken met spuitmortels en de verschillende types van machines en pompen. 5 producenten gaven een uitgebreide demonstratie van hun producten en toepassingen.

Meer informatie over het VIS-traject van Vlaio vindt u op de website: www.duurzaam-betonherstel.be

 

Programma:

Demonstraties

BASF Master Builders Solutions presenteert MasterEmaco S 5440 RS - een snelzettende, vezel versterkte, reparatiemortel met hoge sterkte en geïntegreerde corrosie inhibitor. MasterEmaco S 5440 RS is geschikt voor structurele betonreparatie in veeleisende omgevingen, bij lage temperaturen ≥ 0°C, of waar snelle sterkteontwikkeling vereist is voor een minimale uitvaltijd en snelle voltooiing van de werken.

MC Bauchemie - Betonherstellingsmortel PCC Nafufill KM 230 (R3) en Nafufill 250 (R4) conform EN 1503-3, brandweerstand RF120 (ISO 834) Benor gekeurd. Nafufill GTS SPCC droge R4 spuitmortel conform EN 1503-3

Etex Building Performance (Promat) - Spuitmortel voor brandwerende bescherming van betonconstructies

Grouttech - Multirep R4 : Hoogwaardige kunststof gemodificeerde 1-comp minerale en vezelversterkte betonreparatiemortel die Benor gecertificeerd is  en CR800, een vezelversterkte en kunststof gemodificeerde minerale egalisatie en reparatiemortel        

Mapei - Mapeigrout T60, BENOR gecertificeerde spuitmortel voor betonreparatie.

Sika - Monotop-4400 Mic en Monotop-412 Eco, Spuitmortels voor renovatie en herstelling van rioleringen

 

Presentaties

Duurzaam betonherstel: basisbegrippen omtrent technieken voor spuitmortels voor betonherstelling - ir. Bram Dooms, Adjunct Labohoofd, Labo Betontechnologie WTCB

Beton en spuitmorteltechnieken: do’s en dont’s i.v.m. verschillende spuittechnieken, de nodige voorbereidingen, bijpassende accessoires, handige tips, …- Dries Vierendeel, MMB Machines

Procescertificatie voor verwerking van spuitmortels voor betonherstelling - Guido Van Der Borgh, FEREB vzw